Plannen woningen hartje De Meern liggen klaar

Foto: MB

Het hart van De Meern wordt langzaam maar zeker opgeknapt. We hebben al het nieuwe dorpsplein en het appartementencomplex Rhenomare, en nu vorderen ook de plannen voor nieuwe woningen op het grasveld naast de sportschool.

Het is de bedoeling dat daar zo’n tachtig nieuwe woningen komen. De gemeente Utrecht verwacht dat volgend voorjaar begonnen kan worden met de bouw. Het worden koopwoningen: ontwikkelaar Bon Groep en architect SVP hebben de plannen voor eengezinswoningen rond een hofje en een appartementengebouw al klaar.

Bomen gekapt

De gemeente moet het terrein schoon overdragen aan de Bon Groep. Struiken en bomen moeten worden gekapt – daar is een vergunning voor nodig en die procedure is gestart. In oktober gaan archeologen sleuven graven. Dit is om te kijken of bij de aanleg van riolering en fundering archeologische waarden worden geraakt en welke maatregelen daarbij nodig zijn. Vlakbij dit terrein zijn eerder resten uit de Middeleeuwen gevonden.

Verontreinigde grond

In november worden op het grote grasveld de funderingsresten verwijderd van het voormalig garagebedrijf. Ook worden alle verhardingen verwijderd, waaronder het tijdelijke fietspad tussen de Castellumlaan en de Oosterlengte en het parkeerterreintje. Op enkele plekken op het terrein is de grond verontreinigd. Deze plekken worden schoongemaakt. Tijdens deze werkzaamheden worden de plekken met hekken afgezet. Als de grond vrij is van vervuiling, verharding, en struiken en bomen wordt het terrein overgedragen aan de ontwikkelaar.

Rioleringen en bouwwegen

De ontwikkelaar start vanaf januari met het aanleggen van de riolering en bouwwegen. De nutsbedrijven leggen dan ook de hoofdkabels en -leidingen aan. Deze werkzaamheden duren enkele maanden. Tijdens deze werkzaamheden en tijdens de bouw van de woningen wordt het hele terrein met hekken afgesloten.

'

Reacties

article
15470
Plannen woningen hartje De Meern liggen klaar
Het hart van De Meern wordt langzaam maar zeker opgeknapt. We hebben al het nieuwe
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/07/11/plannen-woningen-hartje-meern-liggen-klaar/
2018-07-11T12:00:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/07/11115943/IMG_5583.jpg
hartje De Meern
Algemeen, Geen categorie, Wonen