Sociaal makelorganisaties moeten werk beëindigen

Foto: Welzaam

De gemeente Utrecht heeft de nieuwe subsidieperiode voor het sociaal makelaarschap gegund aan een nieuwe partij. De consequentie van dit besluit is dat de vijf huidige sociaal makelorganisaties – DOENJA Dienstverlening, Me´kaar, Vooruit, Welzaam en Wijk&co- hun werk in de wijken per 31 december zullen stoppen en worden opgeheven.

De vijf organisaties zijn teleurgesteld dat zij geen continuïteit kunnen bieden aan de bewoners met wie ze al jaren werken. Het sociaal makelaarschap zal vanaf 1 januari 2019 ingevuld worden door Dock. Wat dit precies betekent voor de huidige medewerkers en hun werk is nog niet bekend.

Afronden werkzaamheden

De vijf huidige sociaal makelorganisaties streven naar een zo goed mogelijke overdracht, zodat bewoners zo min mogelijk geraakt worden door deze beslissing van de gemeente. De komende maanden zullen de organisaties zich bezighouden met het afronden van hun werkzaamheden en het voorbereiden van de overdracht en de ontbinding van de organisaties.

Ontzettend jammer

“De afgelopen jaren hebben we veel opgebouwd in de wijken. De sociaal makelaars kennen de wijken en de bewoners. We vinden het ontzettend jammer dat we dat niet vanuit de huidige organisaties verder kunnen”, aldus Nardie Eijsberg, directeur van Welzaam. Me´kaar is tot het eind van het jaar actief in de wijken West en Noordwest. Wijk&co verzorgt het sociaal makelen in Overvecht en Noordoost. Doenja werkt nog even in Zuidwest, de binnenstad en Leidsche Rijn. Vooruit is nu nog de sociaal makelorganisatie van Oost en Zuid. Welzaam is actief in Vleuten-De Meern.

 

'

Reacties

article
15367
Sociaal makelorganisaties moeten werk beëindigen
De gemeente Utrecht heeft de nieuwe subsidieperiode voor het sociaal makelaarschap gegund aan een nieuwe
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/07/03/sociaal-makelorganisaties-moeten-werk-beeindigen/
2018-07-03T17:16:48+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/07/03171557/welzaam.png
Welzaam
Algemeen, Geen categorie, Gemeente