Restaurant Dengh op 24e plaats in Terras Top100

Foto: Dengh

Voor de elfde keer publiceerde Misset Horeca, een uitgeverij van horecamagazines, de Terras Top 100. 400 horecazaken door heel het land deden mee. Dengh aan de Enghlaan in Leidsche Rijn behaalde de 24e plaats.

En dat klinkt misschien niet heel erg goed, plaats 24, maar dat is het wél. Een vakjury bezoekt alle terrassen van de zaken die zich hebben opgegeven. In de tweede ronde krijgen ze nog een bezoek van mystery guests, die iets te eten en te drinken bestellen. Dengh is samen met Down Under in Nieuwegein – dat op de vijfde plaats eindigde – het enige restaurant in de provincie Utrecht.

Uitermate correct

Uit het juryrapport: “Het terras van Dengh Utrecht ziet er keurig verzorgd uit en is vrij vol als we aankomen. Het publiek is veelzijdig; van groepen volwassenen tot gezinnen en oudere gasten. We worden binnen een halve minuut verwelkomd en kort nadat we zitten, wordt ook direct de drankbestelling opgenomen.
Dat gebeurt hier bij Dengh Utrecht uitermate correct en terwijl we – niet al te lang- wachten op onze drankjes, nemen we de omgeving in ons op. Een mooie locatie met een verzorgd terras. Ernaast wordt een partij opgebouwd, en dat ziet er ook zeer representatief uit. Bij dit terras zien we een voorziening voor kinderen om te spelen: een paar speeltoestellen en een grasveldje. Ook dit ziet er allemaal zeer verzorgd uit.Op het terras staat een buitenbuffet dat intensief gebruikt wordt.

Boven verwachting

Dan nog even over het eten – de lunch. Erg leuk gedaan qua opmaak. ‘Boven verwachting’, aldus de jury. Het kindermenu wordt uitgeserveerd met een leuk patatzakje, drie verschillende soorten sausjes en bitterballen in een frituurmandje op een donkergrijs rechthoekig bord. Ook de tosti komt keurig op tafel, geserveerd met een frisse salade erbij en op een mooi antraciet rechthoekig bord. Tekenend voor ons gehele bezoek. Top!”

Van harte, Dengh!

Reacties