Bouw Via Nova College bereikt hoogste punt

Foto: VNC

Het Via Nova College neemt in januari 2019 een nieuw schoolgebouw in gebruik. Op de Oesterzwam, tegenover het treinstation in Vleuten. Vorige week werd het hoogste punt bereikt.

Dat is altijd een mijlpaal in de bouw. Het gebouw wordt eind oktober 2018 opgeleverd. In het nieuwe gebouw kunnen 800 vmbo-leerlingen onderwijs volgen.
Nu zit het Via Nova College, samen met het Leidsche Rijn College, in het gebouw van de Sportcampus in Parkwijk. Dit gebouw is te klein geworden door de sterke groei van het Leidsche Rijn College en door de verwachte groei van het Via Nova College.

Sport

Het Via Nova College is een openbare vmbo-school, met veel aandacht voor sport. Leerlingen kunnen hun opleiding combineren met topsport en sportklassen. Ook kunnen leerlingen theoretisch en praktijkgericht onderwijs volgen, bijvoorbeeld op gebieden als zorg & welzijn en economie & ondernemen. In het nieuwe gebouw breidt de school dit uit met de richting Produceren, installeren en energie. Meer informatie opĀ www.vianovacollege.nl

Cookieinstellingen