Nieuwe wijkwethouder voor Vleuten-De Meern

Foto: twitter

Maarten van Ooijen van de ChristenUnie is de nieuwe wijkwethouder voor Vleuten-De Meern. Victor Everhardt blijft wethouder voor Leidsche Rijn.

Maarten van Ooijen is met zijn 28 jaar een van de jongste wethouders in Utrecht ooit. Hij begon zijn politieke loopbaan in 2009, en in Utrecht is hij fractievoorzitter van de ChristenUnie sinds 2014. In 2014 en in 2018 was hij lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen en sinds 2011 beleidsmedewerker van de ChristenUnie-fractie in Utrecht. Eerder was hij voorzitter van de landelijke jongerenorganisatie PerspectieF, ChristenUnie-jongeren en stagiair-docent bij De Werkplaats in Bilthoven. Zijn portefeuille voor de komende periode bestaat uit maatschappelijke ondersteuning, welzijn, asiel en integratie, sport en wijk Vleuten-De Meern. Hij woont in Kanaleneiland.

Everhardt

Victor Everhardt loopt al langer rond als wethouder in Leidsche Rijn, en vervulde ook de functie van locoburgemeester. Zijn portefeuille bestaat uit volksgezondheid, milieu en emissieloos vervoer, jeugd en jeugdzorg, stationsgebied, vastgoed en de wijk Leidsche Rijn.

 

 

Cookieinstellingen