Lieve Groetjes uit Vleuten

Foto: Clarita Rijnsent

“Waarom schrijven jullie over de nieuwe winkels in Leidsche Rijn Centrum terwijl er in Vleuten óók leuke winkels zijn?” Met die vraag belde Mariska van Dijkhuizen. Zij heeft een leuke winkel in Vleuten, zei ze. Wij gingen kijken.

En de conclusie was direct: ja dat klopt, leuke winkel. Met betaalbare mode én leuke accessoires voor jezelf en als cadeautje. Lieve Groetjes heet de winkel, en zit aan de Kees Valkensteinlaan, achter de Albert Heijn. Binnen worden we direct enthousiast, leuke mode voor niet te veel geld, gezellige prullaria en ook kleding voor kinderen. Heren: sorry, voor jullie is er niks.

Kledingparty’s

“Ik ben in november gestart met deze winkel”, vertelt Mariska. “Ik had altijd in de kinderopvang gewerkt maar daar moest ik vanwege fysieke klachten mee stoppen. Toen ben ik begonnen met kledingparty’s.” Niet gehinderd door enige kennis, voegt ze er lachend aan toe. “Ik ging voor de eerste keer inkopen doen en ik had geen idee waar ik het moest zoeken. Het aanbod was zo groot!” Uiteindelijk kon ze een aantal kledingrekken goed vullen en verkocht ze het vrij snel tijdens kledingparty’s. “Ik had er gevoel voor, merkte ik.” Uiteindelijk moest dat natuurlijk wel uitmonden in een eigen winkel.

Eerlijk

En die liep meteen goed. “Ik zeg ook eerlijk of iets staat, en als iemand twijfelt over iets, mag ze het eigenlijk niet kopen.” Dat wordt gewaardeerd, zo blijkt, want in die krappe acht maanden dat haar winkel open is heeft ze al een flinke vaste klantenkring opgebouwd. “Wat helpt is dat ik elke week nieuwe dingen heb. Op maandag doe ik inkopen. En iedereen is vrij om binnen te lopen, niemand is verplicht om iets te kopen.”

Oranje Boeddha

Naast kleding heeft de winkel ook woonaccessoires die Mariska veelal zelf in elkaar knutselt. En die grote fluorescerend oranje Boeddha-kop ter decoratie komt van de Action. Die spuit ze gewoon oranje omdat haar dat wel wat lijkt. Zo heeft de winkel helemaal haar eigen stempel. En: er hangen echt leuke dingen in de rekken!

Cookieinstellingen