Wat wordt er nog gebouwd in het Zand?

Foto: Utrecht

In de buurt van de wijk het Zand staat nog aardig wat op de planning qua nieuwbouw. Hierbij een overzichtje van wat er binnenkort nog komt:

Woongebouw Toon

Op de hoek van de Vleutensebaan en de Kees van Dongensingel komt woongebouw Toon met 98 huurwoningen. Het woongebouw ligt direct aan het station Utrecht Terwijde en tegenover het winkelcentrum Terwijde. Voor de bewoners komt er een gezamenlijke fietsenstalling en een parkeerplaats voor 53 auto’s. De bouw is in volle gang en naar verwachting zijn de woningen eind 2018 klaar.

Lees meer over Toon
Schrijf je in voor een huurwoning in Toon

Woongebouw De Cascade

Aan de Carel Willinkstraat komt De Cascade. Dit is een woongebouw met 90 koopappartementen en een gemeenschappelijke binnentuin. Op de plek waar gebouwd wordt, ligt nu een speeltuin. Deze speeltuin is tijdelijk en wordt voor 1 september 2018 weggehaald. Als de appartementen klaar zijn komt er een nieuwe speeltuin.
De werkzaamheden starten in augustus, en in december van dit jaar start de bouw. Eind 2020 zijn de woningen klaar, verwacht men.

Lees meer over De Cascade

Woongebouw La Sabbia

Aan het Groot Zandveld komt La Sabbia, naast Montessorischool Arcade en Openbare Basisschool Het Zand. Hier komen 24 koopappartementen met een eigen parkeergarage. In de zomer van dit jaar start de verkoop; met de bouw wordt eind 2018 gestart.

Lees meer over La Sabbia

Sociale huurwoningen Vleutensebaan

Aan de Vleutensebaan komen twee appartementengebouwen met in totaal 130 sociale huurwoningen van Portaal. Aan de Vleutensebaan, tussen de Anna Blamanstraat en de Utrechtseweg, komen 70 appartementen. Naast het hostel Leidsche Maan worden 60 appartementen gebouwd. De bouw start eind 2018.

Zelfbouwkavels Mies Bouhuysstraat

Aan de Mies Bouhuysstraat liggen 6 vrije bouwkavels. Hier komen vrijstaande woningen in de Dudok-stijl. De toekomstige bewoners ontwerpen en bouwen de woningen. Deze zomer start de bouw. De inschrijving is gesloten.

Zorgwoningen Reinaerde

Tegenover de atelierwoningen van de Kersenboomgaard komen 3 zorgwoningen van Reinaerde. In elke woning is ruimte voor ongeveer 8 bewoners. De zorgwoningen worden in dezelfde architectuurstijl als de atelierwoningen gebouwd. Het is nog niet bekend wanneer de bouw start.

Reacties

article
15103
Wat wordt er nog gebouwd in het Zand?
In de buurt van de wijk het Zand staat nog aardig wat op de planning
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/06/18/wordt-er-nog-gebouwd-zand/
2018-06-18T11:41:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/06/18114012/IMG_4916.jpg
nieuwbouw Het Zand
Algemeen, Geen categorie, Gemeente, Wonen