“O2 Sports?” “Ja, buitensport, zuurstof!”

Foto: MB

“O2 Sports!” vertelt vriendin Malin trots als ze vertelt over haar nieuwe bedrijf. “O2 Sports? Wat betekent dat?” Ze kijkt me aan met een blik van ‘ben je echt zo dom’ en legt uit dat het om buitensporten gaat. “Frisse lucht, oxygen, zuurstof, O2!” O ja. En ik mag gratis mee doen.

Omdat niemand Malin iets kan weigeren, sta ik een paar dagen later bij Sportcentrum Oudenrijn op de stoep, in m’n sportoutfit. M’n hardloopschoenen heb ik onder uit de kast opgediept – die moeten maar weer eens weer aan de slag.

Buiten sporten

O2 Sports hoort niet bij Sportcentrum Oudenrijn, maar eigenlijk ook weer wel. De drie eigenaren van het nieuwe bedrijf werken alledrie bij Sportcentrum Oudenrijn; vriendin Malin geeft er yoga en pilates, Ricky is er personal trainer en Rob is de eigenaar. O2 is opgericht om mensen buiten te laten sporten, en niet alleen binnen in een sportschool. Én in groepjes, om daarna voor de gezelligheid samen wat te drinken in het café van Sportcentrum Oudenrijn. “Want sporten moet ook gezellig zijn, het is leuk om samen te sporten en om de anderen van je sportgroepje weer te zien en samen aan de slag te gaan. Het sociale aspect vinden wij heel belangrijk”, aldus een enthousiaste Malin. Overigens, als het weer echt te slecht is kunnen de O2’ers binnen sporten, dat is het voordeel van een sportcentrum als basis.

Meer dan bootcamp

Buiten sporten dus. Bootcamp? In het Máximapark lijkt heel Leidsche Rijn aan het bootcampen te zijn als je daar op zaterdagochtend doorheen fietst. Dat woord is inmiddels aan inflatie onderhevig. “We bieden veel meer dan bootcamp, we gaan bijvoorbeeld ook wandelen, maar dan wel op een stevig tempo. Dat is ideaal voor mensen die nog niet sporten maar wel iets aan beweging willen gaan doen. Het is laagdrempelig en gezellig, want je kunt gewoon doorkletsen omdat je niet buiten adem raakt”, aldus Malin. “Zo biedt O2 meer dan bootcamp, want wat dacht je van yoga in het gras? Dat doen we ook.”

Beginnersgroepje

Maar goed, daar sta ik dus bij Sportcentrum Oudenrijn, wachtend op Ricky en de rest van het groepje van deze avond. Ik heb gekozen voor bootcamp omdat ik er eindelijk toch wel nieuwsgierig naar ben én omdat het natuurlijk goed is om spieren te voelen die je anders nooit voelt. Het wordt wel het beginnersgroepje – O2 geeft bootcamp op verschillende niveaus. Met z’n vieren rennen we naar het Máximapark (niet te hard) waar Ricky ons allerlei oefeningen voorschotelt. Het is inderdaad gezellig, samen sporten, en leuk omdat er toch een spelelement in zit: ‘ik wil sneller zijn dan jij’!

Samen sporten

Anderhalf uur later zitten we met het groepje aan de thee en koffie. Voldaan. Volgende week weer. Tijdens de oefeningen riep ik een keer dat ik de volgende keer voor niveau twee zou gaan. Maar twee dagen later laten de spieren in mijn armen en benen weinig subtiel weten dat dat toch niet zo’n goed idee is…. Misschien over een tijdje. En ik geef Malin gelijk: samen sporten is leuk, en buitenlucht is fijn.

(op de foto blije Malin)
Meer weten? www.o2sports.nl

Cookieinstellingen