Fase 1 van Rijnvliet krijgt vorm

Foto: nieuwwonenutrecht

Fase 1 van de nieuwe wijk Rijnvliet krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn alle funderingen gestort en is de bouw in volle gang.

Aan het einde van dit jaar worden de eerste woningen naar verwachting opgeleverd. In totaal komen er 1100 woningen in dit stuk van Leidsche Rijn, dat zo’n beetje tussen Strijkviertel en de A2 in komt. Alle woningen zijn gasloos.┬áDe bewoners van de Rijksstraatweg en de Metaalkathedraal kwamen met het idee om in Rijnvliet een voedselbos te maken. Hiervoor is samen met de gemeente een bijzonder concept voor de openbare ruimte uitgewerkt: de eetbare woonbuurt. Alle beplanting wordt hier gekozen op een meerwaarde voor de natuur.

Eetbare hagen

Waar het maar kan, worden eetbare planten en bomen geplant. De nieuwe bewoners in Rijnvliet wordt ook gevraagd om eetbare planten in de openbare ruimte en in hun eigen tuin te planten. De ontwikkelaar die de eerste huizen bouwt in dit gebied, plaatst eetbare hagen in tuinen die grenzen aan de openbare ruimte. Elke straat in de buurt krijgt de naam van de eetbare plant die in de straat groeit.

Alle huizen van fase 1 en fase 2 zijn verkocht, voor fase 3 zijn nog een paar woningen beschikbaar.

Reacties

article
15000
Fase 1 van Rijnvliet krijgt vorm
Fase 1 van de nieuwe wijk Rijnvliet krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn alle funderingen
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/06/12/fase-1-rijnvliet-krijgt-vorm/
2018-06-12T15:59:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/06/12155346/IMG_4753.jpg
Rijnvliet
Algemeen, Geen categorie, Wonen