Leuke Leidsche Rijnse ondernemers: Osman en Nihat

Foto: Clarita Rijnsent

Zodra Osman Bas hoorde van de plannen voor Leidsche Rijn Centrum gaf hij aan dat hij daar een telecomwinkel wilde beginnen. Dat was in 2014. Twee weken geleden openden hij en zijn compagnon Nihat Isik de deuren.

In 2014 was de organisatie achter Leidsche Rijn Centrum nog niet direct enthousiast over een telecomwinkel. “Ik denk dat men bang was voor zo’n rommelige winkel met heel veel telefoonhoesjes en zo. Maar ik wilde een strakke winkel met een moderne en kwalitatieve uitstraling. Toen ik uiteindelijk mijn plannen kon laten zien, waren ze direct enthousiast”, vertelt Osman.

Kapotte telefoonschermen

Het is zijn eerste eigen winkel, maar het ondernemen zit wel in de familie. “Ik heb veel neven met een eigen zaak, dat wilde ik ook. Ik heb bij telecombedrijven gewerkt en een eigen webshop gehad; ik vind het leuk om te adviseren en te verkopen.” En een winkel als de zijne is ook erg welkom in Leidsche Rijn: kapotte telefoonschermen, nieuwe batterijen voor je telefoon, uiteenlopende reparaties – binnen en buiten de garantie – Osman en Nihat doen het allemaal. “En goedkoper dan bij de Media Markt”, grinnikt Osman, “want wij hoeven niet zoveel personeel te betalen!” Ook voor abonnementen kun je bij het duo terecht, en voor allerlei vragen over je telefoon en je abonnement. En passant plakt Nihat een beschermend glasplaatje op de telefoon van de fotograaf – we zijn er nou toch.

Geen refurbished

Wat Leidsche Rijn Telecom niet doet zijn refurbished telefoons. “De markt daarvoor ligt niet hier denken wij; dat soort telefoons vinden meer aftrek in Duitsland en Frankrijk.” Overigens is de strakke vitrine voor de telefoons nog leeg. “Ja, die zijn onderweg, die verwacht ik één dezer dagen.” Verder hangt de winkel al wel vol met uiteenlopende accessoires. Wij denken: aanwinst voor Leidsche Rijn, deze winkel!

 

Cookieinstellingen