Bonbondoosjes met hondenkoekjes

Foto: Clarita Rijnsent

Dat we van harte welkom waren om de bakery voor hondenvoer te komen bekijken, mailde Peter Haspels van de dierenwinkel ons. Als we niet hoefden te proeven, mailden we terug.

Hij opende woensdag de deuren van zijn nieuwe winkel en nieuwsgierig stapten we binnen. Het is nog net geen live cooking daar, maar de producten in de vitrines lijken wel als zodanig vervaardigd. “Elke dag vers gebakken.” Bonbondoosjes, chique zakjes met hondenkoekjes, glutenvrije producten en diverse mixen waarmee je zelf thuis hondenkoekjes kunt maken. Peter lacht: “We hebben een workshop strikken gevolgd om deze doosjes van een mooie strik te kunnen voorzien, zoals hoort bij deze doosjes. En dat glutenvrij, dat is een trend, daar is vraag naar dus dat bieden wij. Net als vegetarische producten.”

Drie seconden

Het ziet er letterlijk uit om op te eten. “Als er geen schapenvet in verwerkt is, kun je dat ook gerust doen hoor.” We doen het toch maar niet. De prijzen zijn overigens navenant. Ik denk aan mijn inmiddels overleden hond, die nooit langer dan drie seconden deed over een volle bak voer. Aan dat beest zou het niet besteed zijn, maar wellicht aan iets kieskeurigere eters wel. De fotograaf krijgt een doosje cupcakes mee voor haar hond. “Hij vond het heeeerlijk!” ept ze later…

Cookieinstellingen