Huizenprijzen in Utrecht met 11% gestegen

In het eerste kwartaal van 2018 waren de huizenprijzen gemiddeld hoger dan een jaar eerder, maar er werden minder huizen verkocht. In Utrecht is sprake van een prijsstijging van 11 procent.

De grootste steden van ons land lieten alle vier bovengemiddelde prijsstijgingen van bestaande koopwoningen. De prijsstijging in het eerste kwartaal van 2018 ten opzichte van een jaar eerder was in Rotterdam met bijna 15 procent het grootst en het kleinst in Utrecht met bijna 11 procent.

Krapte

Voor het eerst in bijna vier jaar kromp het aantal verkopen van koopwoningen in alle vier de grote steden van Nederland in vergelijking met een jaar eerder. De prijsstijging was echter opnieuw groter dan gemiddeld in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Prijsstijgingen bij een daling van de verkopen van bestaande woningen duidt op krapte op de koopwoningmarkt. Dit is het meest zichtbaar bij appartementen. De prijzen daarvan waren gemiddeld 12,5 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2017, maar de verkopen ruim 10 procent lager.

2013

Het is voor het eerst na het tweede kwartaal van 2013 dat het aantal verkochte woningen in alle vier de grote steden kromp ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2013 waren de prijzen van koopwoningen in de vier grootste steden overigens ook lager dan een jaar eerder.

Reacties

article
14313
Huizenprijzen in Utrecht met 11% gestegen
In het eerste kwartaal van 2018 waren de huizenprijzen gemiddeld hoger dan een jaar eerder,
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/04/30/huizenprijzen-utrecht-11-gestegen/
2018-04-30T09:08:30+02:00
krapte woningmarkt
Algemeen, Geen categorie, Wonen