Free Food Experience start in Leidsche Rijn  

Foto: FFE

In Utrecht en omstreken is het aantal huishoudens onder de armoedegrens de afgelopen jaren fors gestegen.  Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten.

Steeds meer gezinnen komen in de financiële problemen en komen er niet meer uit.  Aan de buitenkant misschien niet meteen zichtbaar, maar achter de gesloten deuren is er tekort aan middelen en worden de rekeningen niet betaald. Voor de kinderen is er minder te besteden, zeker wat betreft sport en spel.

Gratis genieten

Inwoners van Leidsche Rijn met weinig financiële middelen die toch willen genieten van een avondje uit, kunnen vanaf 12 mei alleen of met het gezin gratis een avond genieten bij Free Food Experience Leidsche Rijn. Free Food Experience is opgericht door Richard en Ilviën Noordhoek en door een paar enthousiaste Utrechters. Het doel is om de minderbedeelden in Utrecht en vooral in Leidsche Rijn een avondje uit te geven. Dit project wordt overigens landelijk opgezet, om meer aandacht te geven aan de kwetsbare medemens.

Vrijwilligers gezocht

Op zaterdag 12 mei wordt de aftrap gegeven. Een tiental vrijwilligers is al begonnen met de voorbereidingen. Stichting Free Food Experience wil niet alleen maaltijden verstrekken, maar zich in de toekomst ook op andere gebieden inzetten voor de genoemde doelgroep. Er worden nog vrijwilligers, financiële middelen en kerkgemeenschappen gezocht die zich willen aansluiten om dit project tot een succes te maken.

Praktisch:

Behoor je tot de doelgroep of ken je iemand die daartoe behoort? Geef het dan door of kom langs op 12 mei. Aanvang  17.00 uur. Locatie: Buurtcentrum Weide Wereld, Teunisbloemweg , 3452 CB in Vleuten. Meer info kun je krijgen via [email protected] of via facebook: www.facebook.com/freefoodexpercience.

Cookieinstellingen