Energielandschap Rijnenburg: 8 leden werkgroep opgestapt

Foto: Pixabay

17 mei worden de verschillende scenario’s gepresenteerd voor energielandschap Rijnenburg.  Een aantal mensen die in de werkgroepen zaten die deze scenario’s uitwerken, zijn nu opgestapt.

Ze zijn het niet eens met de gang van zaken. Voor het geval je het nog niet weet: de gemeente wil van het gebied naast de A12 een energielandschap maken, waar windmolens en/of zonnepanelen kunnen komen. Verschillende mogelijkheden hiertoe worden uitgewerkt door werkgroepen. Een aantal van hen is nu opgestapt. Ze laten weten dat ‘de initiatiefnemers van het toekomstige energiepark in polder Rijnenburg niet naar omwonenden luisteren en hun eigen zin doordrijven’.

Acht mensen opgestapt

De leden van de uitwerkingsgroep geven aan dat ze van de ingebrachte ideeën niets terug hebben gezien, zoals het plaatsen van zonnevelden op de Nedereindseplas of een geluidswal met zonnepanelen. De uitwerkingsgroep is in het leven geroepen om omwonenden en belanghebbenden bij de polder Rijnenburg te betrekken bij de ontwikkeling van het energielandschap. De groep bestond uit vijftien leden uit Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Nadat eerder al twee leden opstapten, volgen nu nog zes dat voorbeeld.

Lees hier de volledige verklaring: Verklaring uittreding uitwerkingsgroep.

 

Cookieinstellingen