Duofiets te leen zodat iedereen lekker kan fietsen

Foto: IW

Er staat sinds vorige week een elektrische duofiets bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens die iedereen kan lenen. De fiets is bedoeld voor ouderen uit Vleuten en De Meern die graag fietsen, maar dat niet meer zo goed alleen kunnen.

Op de duofiets zit je naast elkaar, en je hebt het profijt van ondersteuning bij het trappen. Initiatiefneemster is Ingrid Wendel. Bij de dagbesteding van Ingrids moeder was er al een duofiets. Er samen op uitgaan kon alleen niet altijd op de momenten dat Ingrid en haar moeder dit graag wilden: de fiets was beperkt beschikbaar. Zo ontstond het idee om een duofiets aan te schaffen. Inmiddels is de fiets een feit, mede dankzij het Initiatievenfonds en diverse sponsoren. Bewoners kunnen de fiets reserveren voor een ritje in de wijk.

Meer weten?

Wil je weten wanneer de fiets beschikbaar is? Op www.duofietsvleutendemeern.nl vind je meer informatie en contactgegevens. Ook vind je hier meer achtergrondinformatie en kun je een klein of groot steentje bijdragen aan dit mooie initiatief in de wijk.

Cookieinstellingen