Bouwfestival BAUplaats bij RAUM op het Berlijnplein

Foto: Raum

Er komt een interactief bouwfestival op het Berlijnplein: BAUplaats. Er wordt dan gezamenlijk een levensgrote boom gemaakt met ‘eigenzinnige’ takken.

Bewoners van Leidsche Rijn hebben behoefte aan een functioneel kunstwerk op het Berlijnplein, zoals werd aangegeven tijdens meedenksessies tussen buurtbewoners en de kunstenaars van RAUM, het expositieterrein op het Berlijnplein naast de Cinemec. Zo ontstond het idee voor een klimboom. Er is behoefte aan meer groen in de buurt, maar het duurt nog even voor de échte bomen op het Berlijnplein bloeien. Bij RAUM wordt de toekomst alvast verbeeld met deze gebouwde boom. De boom wordt een ontmoetingsplek en uitkijkpunt: geschikt voor picknicks onder de takken op warme zomeravonden. De kliminstallatie blijft een half jaar staan op het RAUM-terrein.

De boom wordt geplaatst tijdens bouwfestival BAUPLAATS tijdens het Pinksterweekend.
Data & tijden
Zondag 20 mei
13:00 – 21:00 uur

Maandag 21 mei
11:00 – 18:00 uur

Wie naast het bouwen aan de boom liever iets kleiners in elkaar zet, kan aan de slag met vogelhuisjes-bouwpakketten. Een eigen idee uitwerken kan ook: RAUM is immers uitgegroeid tot bouwdorp dit weekend. Er zijn voldoende materialen voor een weekend lang vermaak.

Cookieinstellingen