Oefenen voor de Romeinendag

Foto: MB

Gisteren werd er druk geoefend door een stel Romeinen op Castellum Hoge Woerd voor de Romeinendag op 6 mei. Want de Romeinen van Pax Romana pakken het gedegen aan.

Pax Romana is een vereniging die Romeinse soldaten en burgers uitbeeldt zoals deze in Nederland geleefd hebben. De nadruk ligt hierbij op de eerste eeuw na Christus, rond het jaar 68. Op 6 mei zijn ze te zien in Castellum Hoge Woerd en gisteren viel er een klein voorproefje te beleven.

Perfect

“Hoofd hoger, schild wat lager!” Ee groepje Romeinen staat in verdedigingshouding op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd, nadat ze daar naartoe zijn gemarcheerd, in vol ornaat. Eén van hen controleert hoe de rest het doet, want op 6 mei moet het perfect zijn.

Mobiliteit

De Romeinendag op 6 mei is onderdeel van de landelijke Romeinenweek. Het thema is mobiliteit: hoe verplaatsten de Romeinen zich? Op de Romeinendag in Castellum Hoge Woerd kunnen kinderen een boot bouwen met bamboestiek of een ritje maken in een Romeinse reiswagen. In het kampement op het binnenterrein kun je Romeinen ontmoeten.

Meer weten? Kijk op http://www.museumhogewoerd.nl/product/romeinendag/

 

'

Reacties

article
13798
Oefenen voor de Romeinendag
Gisteren werd er druk geoefend door een stel Romeinen op Castellum Hoge Woerd voor de
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/03/26/oefenen-voor-de-romeinendag/
2018-03-26T10:08:58+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/03/26094812/IMG_2419.jpg
Romeinendag Hoge Woerd
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws