Vliegtuigoverlast Vleuten en De Meern

Foto: Pixabay

Sinds mei 2017 is het vliegverkeer boven Vleuten met meer dan 50% toegenomen. De Partij voor de Dieren van Utrecht stelde hierover gisteren vragen aan het college van B&W.

Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) registreert het aantal meldingen van hinder door vliegverkeer. Voor de Aalsmeerbaan staat Vleuten op de 15e plek en De Meern op de 22e plek in het aantal ontvangen meldingen van overlast. Als Schiphol verder wil groeien, zal het aantal vluchten verder stijgen en dus ook de ervaren overlast. De rust in natuur- en recreatiegebieden en de nachtrust van onze inwoners zal vaker worden verstoord, zo stelt de Partij voor de Dieren.

‘Ik stem voor stilte’

Verschillende gemeentes waar vliegtuigoverlast ervaren wordt, hebben het initiatief ‘Ik stem voor stilte’ opgezet (https://ikstemvoorstilte.nl/informatie/). Hierin laten deze gemeenten en burgers zich horen tegen de groei van Schiphol en roepen ze op om rekening te houden met het leefmilieu in de omliggende regio’s. Wanneer Schiphol uitbreidt zal ook de ervaren overlast in onder andere Vleuten en De Meern verder toenemen. Hoewel gemeentebesturen niet over vliegverkeer gaan, is het wel mogelijk om in overleggen invloed uit te oefenen.

Aansluiten

De Partij voor de Dieren vroeg het college gisteren of het bekend is met de (toenemende) overlast van vliegverkeer in De Meern en Vleuten, en of het bereid is om zich aan te sluiten bij het initiatief van de gemeentes die ‘Ik stem
voor stilte’ zijn gestart. Zo roept het de landelijke politiek op rekening te houden met het leefklimaat in gemeenten waar overlast ervaren wordt, waaronder Vleuten en De Meern. De Partij voor de Dieren wil graag dat het college hier bij stil staat en er aandacht aan besteedt.

Cookieinstellingen