Mantelzorgers krijgen feestelijk diner van Rotaryclub Utrecht Fletiomare

Foto: RUF

Steeds meer mantelzorgers raken overbelast. Daarom trakteert Rotaryclub Utrecht Fletiomare hen binnenkort weer op een etentje met alles erop en eraan.

Een van de initiatiefnemers Rob Kotvis: “Wij zetten deze groep extra in het zonnetje. De ervaring leert dat het een groep kwetsbare burgers betreft die het toch al niet breed heeft.” Vorig jaar beleefden ruim 160 mantelzorgers en hun zorgvragers een spectaculaire avond in de Kloosterhoeve in Harmelen. Dit jaar is het diner op 9 april in de exotische kassen van Lodder Bonsai in de Harmelerwaard. Deze locatie biedt meer mogelijkheden om alle geïnteresseerde deelnemers te kunnen ontvangen. “Vanwege de toenemende druk op mantelzorgers willen we dit jaar nog meer mensen een fijne avond uit bezorgen”, aldus Rob. “Zoals mantelzorgers het hele jaar voor anderen zorgen, zo zorgen wij een avond voor hen.”

Voor mantelzorgers en zorgvragers

Rotaryclub Utrecht Fletiomare is een serviceclub met wortels in de regio Harmelen/Vleuten/de Meern. Deze Rotaryclub ondersteunt regionale maatschappelijke en goede doelen. Vorig jaar organiseerden zij voor de eerste keer deze feestelijke avond voor mantelzorgers en hun zorgvragers. Het idee ontstond door de wetswijzigingen in de zorg en de bezuinigingen. “Die leidden tot beperkingen in de zorg en dus tot meer inzet van vrijwilligers en mantelzorgers. Inmiddels is geconstateerd dat steeds meer mantelzorgers te veel zijn belast.”

Budgetneutraal

Het belooft een bijzonder spectaculaire avond te worden op 9 april, die om 18.00 uur begint en rond 22.00 uur feestelijk worden afgesloten. De Rotaryclub streeft ernaar dit bijzondere evenement budgetneutraal te organiseren. De leden steken tijdens het diner en de voorbereidingen zelf uiteraard de handen uit de mouwen. Wil je ook een bijdrage leveren? Sponsoring in geld of natura (food of non-food) is nog zeer welkom! Contact: Kim de Lorme van Irene’s Catering op 06-50270965.

Benieuwd naar een impressie van vorig jaar? Kijk op: https://www.youtube.com/watch?v=sD9wHzb-gHk&feature=youtu.be

Reacties