Rijnvliet, ‘eetbare’ wijk in wording

Foto: Wijkbureau LR

Rijnvliet in wording op de foto. Rijnvliet wordt een woonbuurt in een eetbare omgeving. Alle planten en bomen in deze buurt produceren voedsel: voor de andere planten en bomen, dieren, bewoners en bezoekers.

Rijnvliet wordt gebouwd in de ‘hoek’ van de A2 en de A12, vlakbij Strijkviertel en naast sportpark Rijnvliet. De bewoners van de Rijksstraatweg en de Metaalkathedraal kwamen met het idee om in Rijnvliet een voedselbos te maken. Hiervoor is samen met de gemeente een bijzonder concept voor de openbare ruimte uitgewerkt: de eetbare woonbuurt. Alle beplanting wordt hier gekozen op een meerwaarde voor de natuur.

Eetbare hagen

Waar het maar kan, worden eetbare planten en bomen geplant. De nieuwe bewoners in Rijnvliet wordt ook gevraagd om eetbare planten in de openbare ruimte en in hun eigen tuin te planten. De ontwikkelaar die de eerste huizen bouwt in dit gebied, plaatst eetbare hagen (pdf, 5,3 MB) in tuinen die grenzen aan de openbare ruimte. Elke straat in de buurt krijgt de naam van de eetbare plant die in de straat groeit.

1100 woningen

Er komen 1100 woningen in Rijnvliet, die allemaal gasloos zijn. Een aantal is al verkocht; de volgende fase gaat medio april in de verkoop.

Cookieinstellingen