Verkeersoverlast door Christmas Fair Kasteel de Haar

Foto: Country & Christmas Fair

De Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens zorgt voor verkeersoverlast. Bij het kasteel kan niet meer geparkeerd worden omdat het weiland te nat is, en al het verkeer wordt nu naar andere parkeerplaatsen geleid. Dat zorgt voor aardig wat drukte op de normaal zo rustige Rijndijk.

Vanwege de vele regen van de afgelopen dagen is het weiland dat normaliter wordt gebruikt als parkeerplaats tijdens de Country & Christmas Fair niet meer toegankelijk. De afgelopen dagen hebben hier auto’s geparkeerd die veelal weg zakten in de natte ondergrond. De organisatie van het evenement heeft daarom besloten deze parkeerplaats te sluiten en uit te wijken naar pendelparkeerplaatsen.

Betaald parkeren

Deze zijn vanaf vandaag donderdag 23 november tot en met zondag 26 november in gebruik. Er kan dan niet bij het kasteel geparkeerd worden. Een parkeerplaats is bij de Haarrijnseplas en de andere bij de Maarsseveenseplassen. Van daar rijden gratis pendelbussen (wel moet je betalen om te parkeren), die er tien à twintig minuten over doen. Overigens zijn er nog wel invalidenparkeerplaatsen bij het kasteel.

Drukker dan verwacht

Dit zorgt voor veel drukte op de weg, waar omwonenden last van hebben. De rotonde Laag Nieuwkoop-Gieltjesdorp staat regelmatig vast door het vele verkeer, en er wordt zelfs bij omwonenden op het erf geparkeerd. Bovendien was het afgelopen dagen ook drukker dan verwacht op de grootste kerstmarkt van de Benelux met 240 stands. Je bent gewaarschuwd! Overigens heeft de organisatie begrip voor het ongenoegen omtrent het parkeren, en zegt klachten na de Fair in behandeling te nemen.

 

Cookieinstellingen