Lekker boulderen in Lage Weide

Foto: Boulderhal Energiehaven

De nieuwe boulderhal in Lage Weide gaat binnenkort open. Boulderen is een soort klimmen maar dan minder hoog en je kunt er zo mee beginnen, in tegenstelling tot klimmen in een klimhal. Deze sport wordt steeds populairder.

Floriaan Drewes is één van de oprichters van Boulderhal Energiehaven: “Boulderen is ontzettend leuk. Je kunt er energie in kwijt en je kunt er gewoon mee beginnen. Natuurlijk hebben we ook cursussen, maar dat is niet noodzakelijk om lekker te klimmen.”

Kracht en denkwerk

Bij boulderen klim je tot een hoogte van 4.20 meter. Boulder is Engels voor rotsblok, en die vormen zijn een beetje nagebouwd in de boulderhal. Er zijn klimroutes die je kunt volgen, waarbij je kracht en denkwerk nodig hebt. Je zit niet vast aan touw en klimgordels; er liggen overal dikke valmatten. Floriaan: “We hebben al een hal in Leiden en het ergste letsel wat daar ooit is opgelopen is een verstuikte enkel.”

Makkelijke en moeilijke wanden

Boulderen is voor iedereen geschikt. Veel mensen doen het echt als hun sport: “Die doen dat een paar keer per week. Verder verzorgen wij ook bedrijfsuitjes, groepstrainingen en jeugdtrainingen. Je kunt er gewoon mee beginnen, je leert het vanzelf. We hebben makkelijke en moeilijke wanden.”

Floriaan verwacht eind november de deuren te kunnen openen. Meer info: https://www.facebook.com/boulderhalenergiehaven/

 

Cookieinstellingen