Leidsche Rijners naar rechter wegens nieuwe weg in Vleuterweide

Foto: Google

In Vleuterweide werkt de gemeente aan de aanleg van een weg bij de Beemdgrassingel. Nu is daar een groenstrook. De bewoners hebben zich verenigd en zijn naar de rechter gestapt, zij willen dat de gemeente stopt met deze werkzaamheden.

Dat schrijft de Telegraaf vandaag. Volgens de bewoners zijn er fouten gemaakt in het proces. De beroepsprocedure tegen het verkeersplan loopt nog, en toch is de gemeente al begonnen met de aanleg van de weg. Dit is ongebruikelijk, maar de verkeersveiligheid in Vleuterweide ‘vroeg’ om deze weg, aldus wethouder Lot van Hooijdonk eerder dit jaar. Deze nieuwe ontsluitingsweg van winkelcentrum Vleuterweide zou de andere kant – waar auto’s, bussen en fietsen elkaar volop kruisen – ontlasten.

Veel fietsverkeer

Maar er ontstaat volgens de bewoners van de Beemdgrassingel een nieuwe onveilige situatie aan hun kant als daar op de groenstrook een nieuwe weg komt. De weg komt naast een pad met veel fietsverkeer en naast een plek waar veel kinderen spelen. Een weg dichter langs de plas, wat oorspronkelijk het idee was, ging niet door terwijl de bewoners zich daar wel in konden vinden. De oeverbeleving en de hoeveelheid water in de wijk zouden daar onder lijden.
Daarom stappen de bewoners nu naar de rechter.

(bron: De Telegraaf, Ursula van Duin)

Reacties

Cookieinstellingen