11 sept start aanleg rotonde Schoolstraat Vleuten

Foto: maps

Het kruispunt Maarssenseweg-Schoolstraat met de Thematerweg-Smalle Themaat wordt een rotonde. Er wordt namelijk te hard gereden daar.

En dat zorgt voor overlast voor de buurt. Eerder is geprobeerd om de snelheid en verkeersdrukte te verminderen; het ging toen om maatregelen die de rijsnelheid zouden beperken. De maatregelen hebben wel iets geholpen, maar niet genoeg. Daarom is besloten een rotonde te maken van het kruispunt. Met de aanleg ervan start de gemeente op 11 september; de werkzaamheden duren tot eind oktober.

Wat verandert er?

  • De kruising wordt een rotonde.
  • Er komt een vrijliggend fietspad om de rotonde heen.
  • Het fietspad van de Thematerweg verplaatst naar de andere kant van de weg.
  • Nieuwe oversteekplaats voor fietsers op de Thematerweg, ter hoogte van de toekomstige toegangsweg van de woonwijk Haarzicht.
  • Maximumsnelheid van 30 km/uur op een deel van de Thematerweg en Maarssenweg.

Bereikbaarheid

De Maarssenseweg, Thematerweg, Schoolstraat en Smalle Themaat blijven tijdens de werkzaamheden open voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer om het werkvak heen. Met borden wordt het doorgaande verkeer geadviseerd om te rijden via de randweg Haarrijnse Rading – Huis te Vleutenbaan. Op donderdag 12 oktober is de kruising van 20.00 – 6.00 uur ’s ochtends helemaal afgesloten. Dan wordt de laatste asfaltlaag aangebracht. Het verkeer wordt omgeleid via borden.

Voortgang Schoolstraat

Voor het aanpassen van de Schoolstraat is nog geen besluit genomen. Op dinsdag 18 april spraken de gemeente met de bewoners van de Schoolstraat. Zij konden een keuze maken uit drie modellen, en de variant waarbij het dorpse karakter zoveel mogelijk behouden blijft, kreeg de meeste stemmen van de aanwezigen. Die variant is nu verder uitgewerkt. De herinrichting van de Schoolstraat is gepland voor medio 2018 (onder voorbehoud), tegelijk met werkzaamheden aan het riool.

Cookieinstellingen