Vanaf vrijdag andere routes rondom winkelcentrum Vleuterweide

Foto: Utrecht

De gemeente werkt aan aanpassing van de busbaan rondom winkelcentrum Vleuterweide. Er wordt al een tijd flink aan gewerkt. Vanaf vrijdag 25 augustus is de doorgaande route naar de Utrechtse Heuvelrug afgesloten.

Je kunt daar dan nog alleen naar de parkeergarage rijden. Doorgaand autoverkeer tussen de Landschapsbaan en de Stroomrugbaan rijdt voortaan via de Rivierkom of Europaweg. Fietsers kunnen wel doorrijden. De hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) rijden over de busbaan.

Wat gebeurt er nog meer?

  1. De kruising Moersbergen-Landschapsbaan wordt aangepast. Bussen en auto’s gaan op het eerste deel van de huidige busbaan op dezelfde baan rijden (tot aan parkeerterrein P1 bij AH). Hierdoor hoeven auto’s niet twee keer de busbaan over te steken. Ook de aansluiting naar parkeerterrein P1 (bij AH) wordt aangepast.
  2. Voor de Burchten wordt een fietsstraat, waar de auto te gast is. Auto’s moeten hun snelheid aanpassen aan het fietsverkeer. Start: 25 augustus 2017.
  3. Er komt een nieuwe verbinding van de Landschapsbaan naar parkeerterrein Noord (bij Amadeus Lyceum). Hierdoor ontstaat meer overzicht voor het verkeer. Voor deze maatregel is een wijziging op het bestemmingsplan nodig. Deze procedure loopt op dit moment. Start: afhankelijk van verloop procedure.
  4. De verbinding van parkeerterrein P4-Noord op Utrechtse Heuvelrug wordt afgesloten. Dit gebeurt zodra er een nieuwe verbinding is gemaakt (zie 4). Start: zodra 4 klaar is.

De werkzaamheden en planning staan op een plattegrond. Hier staat ook hoe je kunt rijden per 25 augustus. Bekijk de plattegrond (pdf, 415 kB)

 

 

Reacties

Cookieinstellingen