Foodtruckers Maximaal Genieten niet uitbetaald

Foto: Maximapark

Ook naar foodtruckfestival Maximaal Genieten geweest in het Máximapark in mei? Grote kans dat de ondernemers bij wie je toen wat te eten of te drinken kocht, niets hebben gekregen van de organisatie.

Bij vrijwel elk festival koop je muntjes waarmee je eten en drinken kunt kopen bij de foodtrucks. De ondernemers wisselen deze muntjes later in de bij de organisatie voor geld. Als het goed is dan. Bij Maximaal Genieten heeft ongeveer de helft van de ondernemers niet uitbetaald gekregen.

3000 euro per ondernemer

Eerder bereikten ons al dergelijke signalen, maar de organisatie – bestaande uit twee inwoners van Leidsche Rijn – bleef hardnekkig onbereikbaar. Ook voor de foodtruckers. Vandaag schrijft het AD dat het inderdaad klopt dat een aantal deelnemende foodtruckers nog steeds niet betaald heeft gekregen voor hun deelname aan het evenement dat eerder dit jaar in mei plaatsvond. Een van de deelnemers schat dat het gemiddeld om 3000 euro gaat per ondernemer. Het stageld van 600 euro is wel door de deelnemers betaald. Een aantal foodtruckeigenaren gaat nu het faillissement van de organisatie aanvragen.

Extreem warm

Maximaal Genieten 2017 werd in mei gehouden terwijl het toen extreem warm was en de bezoekersaantallen daardoor flink tegenvielen. Nadat alle rekeningen werden betaald en de helft van de foodtruckers hun omzet via de ingeleverde munten terug had gekregen, bleek het geld op te zijn en zitten nog twintig ondernemers op hun geld te wachten.

(Bron: AD)

Cookieinstellingen