Hoeve Wielrevelt en Máximapark genomineerd voor Rietveldprijs

Foto: Hoeve Wielrevelt

Hoeve Wielrevelt op landgoed Haarzuilens en het Máximapark in Leidsche Rijn zijn genomineerd voor de Rietveldprijs 2017. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een project dat bijdraagt aan een leuke stad.

In de woorden van de Stichting Rietveldprijs: de kwaliteit van het project zelf telt, maar ook de bijdrage die het levert aan de beleving en bruik­baarheid van de stad.

Natuurmonumenten

Hoeve Wielrevelt doet dat aan deze kant van de stad. Het ligt op landgoed Haarzuilens en is een heerlijke plek om neer te strijken voor wat te eten of te drinken. De oorspronkelijke hoeve is omgetoverd tot een eigentijds erf voor stadbewoners; een nieuw type pleisterplaats waar Natuurmonumenten samenwerkt met lokale ondernemers. Hoeve Wielrevelt is bovendien niet alleen een mooie plek, maar ook duurzaam. De materialen zijn duurzaam, en alle energie komt van de daken waarop panelen liggen die stroom en warmte opwekken.

Máximapark

Het Máximapark is inmiddels zo’n beetje het hart van Leidsche Rijn, en bestaat dankzij het flexibele ontwerp én de inzet van vele vrijwilligers die er snoeien, bomen planten en tuinen onderhouden. Inmiddels wordt er veel gesport in het park en op het omringende Lint.

7 genomineerden

In totaal zijn er 7 projecten in Utrecht genomineerd voor de Rietveldprijs 2017. Naast het Máximapark en Hoeve Wielrevelt zijn dat het Centraal Station Utrecht, de Werkspoorkathedraal, Koetshuis House of Rolf, de opzichterswoning in het Griftpark en de transformatie van kantoor Nijenoord. In het najaar velt een deskundige jury haar oordeel…

Reacties