Wilde achtervolging door Leidsche Rijn eindigt in tuin

Foto: politie

Een doldwaze achtervolging gisterochtend in alle vroegte door Leidsche Rijn: een dronken bestuurder had geen zin om gecontroleerd te worden door de politie. De achtervolging eindigde in een tuin in Woerden.

De 39- jarige verdachte was omstreeks 04.15 uur betrokken bij een incident met huiselijk geweld in de wijk Terwijde. In het contact met de politie bleek al dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De verdachte verliet in Terwijde de woning maar omstreeks 05.15 uur was hij daar opnieuw agressief. Toen agenten weer ter plaatse kwamen, zagen ze de verdachte nét wegrijden. Omdat hij vermoedelijk teveel had gedronken, werd een stopteken gegeven.

150 km/u door Vleuterweide

De bestuurder had niet veel trek in een politiecontrole want hij ging er als een haas vandoor. Op de Vleutensebaan reed hij door de berm om een andere auto in te halen. Gedurende de achtervolging deed de verdachte meerdere keren zijn verlichting uit, en op wegen waar 50 is toegestaan reed hij 150 kilometer per uur.

Door een hek een tuin in

Via Harmelen reed de verdachte naar Woerden. Op Geestdorp ging het fout. In een flauwe bocht reed hij met een snelheid van 70 kilometer per uur door een hek een tuin in en daar kwam hij tot stilstand in het struikgewas. De verdachte gaf zich nóg niet gewonnen en moest met geweld onder controle worden gebracht.

Enkele reis cel

Gezien de snelheid waarmee de uiteindelijke aanrijding plaatsvond werd de verdachte ter plaatse door ambulance-medewerkers onderzocht. Er was geen medische noodzaak hem naar het ziekenhuis over te brengen; het werd een enkele reis naar de cel. Op het bureau bleef de verdachte halsstarrig weigeren medewerking te verlenen aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en voor alle strafbare feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Reacties

Cookieinstellingen