Boulevard De Meern wil blijven!

Foto: google

De Meern zonder koffie-lunchtentje Boulevard aan het water? Er is al zo weinig in De Meern, dus Boulevard moet blijven, vinden wij. Maar het huurcontract met de gemeente loopt af, en de koopprijs van het pand is veel te hoog.

Dat zegt eigenaar en oprichter Ellen Heesakkers. Een bevlogen ondernemer, die De Meern een warm hart toedraagt. “Het gaat niet om mij hoor, maar om deze plek. Hier komen mensen lekker samen om koffie te drinken of een broodje te eten. Ook werkafspraken worden hier gepland en er zitten zzp’ers te werken. Dat kan toch niet zo maar weg?” Ellen vindt dat De Meern het al jaren zwaar te verduren heeft gehad, met de busbaan door het dorp en het kale, verlopen dorpshart. “En dan is er een leuke plek, met een heuse functie, en dan moet die misschien weg.”

5,5 ton

Wat er speelt: Ellen Heesakkers huurt het pand van de gemeente, die eigenaar is. Haar huurcontract heeft een duur van 5 jaar, en loopt af in september 2018. Dat duurt nog even, maar op tijd actie ondernemen kan geen kwaad, vindt Ellen. Ze kan het pand kopen van de gemeente, maar die vraagt 5,5 ton, zonder grond. En dat is veel te veel voor de staat waarin het verkeert. “Ik weet ook niet wat ik koop, want mijn achterdeur komt op iets uit dat nog niet getekend is. Hoe kan ik daar nou een beslissing op baseren?” Ellen vindt het pand de helft waard, want er zou ook nog voor een paar ton verbouwd moeten worden.

Petitie

Daarom is er een petitie gestart om Boulevard te behouden voor De Meern, met de functie die het heeft. “Ik wil de handtekeningen overhandigen aan de burgemeester, met een brief vanuit mijn hart. Daarin leg ik uit wat Boulevard voor De Meern betekent en dat het moet blijven. Ik hoop dat hij zich er dan voor wil inzetten.”

Ook de petitie tekenen? Klik dan hier: https://www.petitie24.nl/petitie/887/boulevard-de-meern-moet-blijven. Lukt het online niet, dan kun je ook bij Boulevard zelf de petitie tekenen. Het doel is minstens 1000 handtekeningen.

Reacties

Cookieinstellingen