Rosa Los uit De Meern vanavond in ‘Mijn laatste keer’

Foto: M.Los

‘A new kid on the block’, noemt pastoor Martin Los zijn dochter Rosa in zijn aangrijpend afscheidswoord. Vanavond verschijnt zij op SBS6 in ‘Mijn laatste keer’, waarin mensen worden geportretteerd die weten dat ze binnenkort overlijden.

Rosa Los uit De Meern overleed afgelopen augustus op 37-jarige leeftijd. Ze had kanker, en wist vrij snel dat die ongeneeslijk was. Haar vader, Martin Los, is pastoor in Vleuten en De Meern, hield een mooie rede voor haar bij jaar afscheid en zette deze ook online.

A new kid on the block

Zijn afscheidswoord begint zo: “Van sommige mensen geldt dat ze echt het verschil maken waar zij verschijnen. Zo iemand was en blijft Rosa. ‘A new kid on the block’ zo zou ik haar willen typeren. Dat nieuwe meisje dat komt wonen in een woonblok en een nieuwe fase inluidt. Wanneer in een buurt een nieuw gezin komt wonen, en de kinderen gaan op straat spelen dan verandert de buurt een beetje. Maar sommige kinderen zorgen voor structurele veranderingen. Zo’n kind is a new kid on the block. Zo iemand was Rosa.”
Het complete verhaal kun je lezen op http://martinlos.nl/mijnblog/toespraak-tijdens-de-afscheidsviering-voor-mijn-dochter-rosa-in-de-mariakerk-op-vrijdag-26-augustus-2016/.

Vanavond SBS6

Vanavond SBS6, 21.30 uur. Afscheid van een bijzondere Meernse vrouw.

 

 

Reacties