Eigenaar XTC-lab De Meern krijgt vier jaar cel

Foto: DEA

In januari van dit jaar rolde de politie een professioneel XTC-productiebedrijf op dat gevestigd was op industrieterrein Oudenrijn in De Meern. De eigenaar is nu veroordeeld tot vier jaar celstraf.

De politie kreeg destijds een tip over een mogelijke wietplantage, maar bij onderzoek bleek er XTC geproduceerd te worden, op grote schaal. De politie trof er anderhalf miljoen pillen aan. Het lab was sinds maart 2015 in bedrijf.

Wiet

De eigenaar die nu veroordeeld is, is een 52-jarige man uit Kamerik. Zijn handlanger kreeg 2,5 jaar. De 52-jarige man kreeg een hogere straf omdat in een pand dat ook op zijn naam stond een wietkwekerij werd aangetroffen. Overigens ontkenden de mannen voor de rechter dat ze iets met de XTC-productie te maken hadden; het pand zou verhuurd zijn aan een derde. De rechter achtte echter wel bewezen dat het tweetal er verantwoordelijk voor was.

Reacties

Cookieinstellingen