Goedkoper van je stadsverwarming af

Bart van den Heuvel
Bart van den Heuvel
Foto: Bart van den Heuvel

Vanaf 1 augustus betaal je 423 euro aan Eneco als je van de stadsverwarming af wil. Nu loopt dat soms in de duizenden euro’s.

Dit Eneco-besluit is landelijk; het bedrijf voorziet 135.000 huishoudens in ons land van stadsverwarming. Aanjager van dit besluit is de vasthoudende Bart van den Heuvel uit Leidsche Rijn, die stadsverwarming en de perikelen rondom de stadsverwarming op de kaart zette. Bart kreeg een rekening van 3500 euro toen hij zijn stadsverwarming bij Eneco wilde opzeggen. Dat vond hij wat veel en ging de strijd aan. Hij hield vol, en betrok gemeente en media in het debat. Met resultaat.

De verplichting om loze leidingen uit de grond te verwijderen wordt door de gemeente geschrapt. Zo kunnen de kosten voor afsluiting aanzienlijk omlaag. Eneco monteert in het vervolg een extra leidinkje tussen de aanvoer- en de retourleiding. Hierdoor blijft er water door de leidingen stromen en wordt erosie aan de leidingen voorkomen.

Reacties

Cookieinstellingen