Afvallen blog 13 – 50 kilo vet met z’n zessen

Foto: MB

“12 weken van je leven, 100% inzet, doorzettingsvermogen, 8 weken zonder alcohol, voldoende nachtrust.” Dat is wat Movelife van ons vroeg toen we aan ons TransVorm-traject begonnen. 12 weken…. Toch begonnen we er aan.

Want wat zouden we ervoor terugkrijgen: 6 tot 10 kilo gewichtsafname, meer energie, betere houding, beter slapen, meer zelfvertrouwen, kleinere buikomvang. De uitdaging waard, toch? De 12 weken zijn voorbij. En is het resultaat gehaald? Ja, voor ons alle zes. Want die 12 weken deden we met z’n zessen. Drie keer per week trainden we bij Movelife onder leiding van trainer Iris, deelden we lief en leed omtrent ons dieet en onze spierpijn en stimuleerden en complimenteerden we elkaar. Onze eetzondes biechtten we ook op… Dat hélpt, trainen en lijnen in een groepje.

10 kilo spiermassa

Deze week was de laatste week. Dat betekende op de weegschaal en alles laten opmeten. Resultaat: min 50 kilo met z’n zessen. Moet je eens visualiseren, een berg vet van 50 kilo! En we hebben zeker tien kilo spiermassa gekweekt met z’n allen. We kunnen allemaal onze kast in duiken en kleren uitgraven die niet meer pasten, heerlijk! En: we vinden allemaal dat het meevalt, en dat we het best eerder hadden kunnen doen (jaja, achteraf is het makkelijk praten). Dat maat 38 ooit nog eens haalbaar zou zijn had ik nooit verwacht, maar afgelopen week in de stad gleed ik er zo in!

Niet moeilijk

En gaan we het zo houden? Ja. Er zijn er een paar die nog meer kilo’s kwijt willen, die blijven trainen bij Movelife. De rest gaat elders door met sporten. En we weten nu ook hoe we verantwoord moeten eten, dus de kans dat we in onze oude gewoonte terugvallen is niet zo groot. Denk ik dan hè. Want dat is wat ik óók heb geleerd: verantwoord (gezond en slank) eten is goed te doen en lijnen is niet moeilijk, als je de knop maar om zet. Alleen met een sociaal leven met gezellig eten en drinken rijmt het niet zo, dat is schipperen en zondigen geblazen. En Food Festivals heb ik gemeden!

In theorie zou de bikini ook weer passen… Lang leve de gemberthee!

Cookieinstellingen