Afvallen blog 9 – 35 kilo

Foto: MB

Met z’n zessen zijn we 35 kilo afgevallen. Acht weken zijn we nu bezig met het TransVorm-programma van Movelife, met als doel een slanker en gespierder lijf. Dat begint te lukken!

Zaterdag voor de training – we trainen drie keer per week en krijgen een voedingsprotocol – moesten we weer op de weegschaal. Topscorer is M, die 10 kilo is afgevallen. De rest scoort wat minder aan verloren kilo’s, maar we zijn allemaal afgevallen. Hoe het nou komt dat de één meer afvalt dan de ander, ligt waarschijnlijk – waarschijnlijk dan hè – ook een beetje aan hoe strikt we ons houden aan het voedingsprotocol…. Bij mij gaf de weegschaal zes kilo minder aan. Dat klinkt niet veel, maar voelt wel veel. Kleding zit losser.

We moeten nog vier weken. Intussen weten we wat gezonde maaltijden betekenen: véél groente snijden. Zeker een half uur per dag sta ik sla, tomaten, komkommers, bleekselderij, wortels, paprika’s, paksoi, witte kool, et cetera te snijden. En uiteindelijk geeft zo’n maaltijd met heel veel groente net zo’n voldaan en vol gevoel als een maaltijd die wij in ons vroegere leven aten. Dat hebben we in elk geval geleerd.

We moeten nog vier weken. De komende week staan we weer op 1200 calorieën per dag, zucht…. En de training wordt zwaarder omdat nu alles bij elkaar komt, naar het schijnt. We kweken spierballen!

Cookieinstellingen