Afvallen blog 8 – 5 centimeter!

Foto: IvD

Het Food Truck Festival is voor het eerst in Leidsche Rijn neergestreken, met leuke mobiele keukentjes met allerlei lekkers te proeven, in een gezellige sfeer met muziek en leuke mensen. Wie wil dat nou niet? Maar ja…

Met z’n zessen hebben we ons twaalf weken ‘overgegeven’ aan Movelife, dat ons begeleidt naar een strakker lijf met meer spieren, minder vet en een betere conditie. We krijgen wekelijks een mail met voorgeschreven maaltijden en we sporten drie keer per week. Een Food Truck Festival matcht daar net niet lekker mee, want dat is niet één verleiding die naar je knipoogt, nee, het zijn er tientallen op een rij! Dus het is verstandig om die confrontatie niet aan te gaan. En een stuk minder gezelliger.

Meer taille

Dat TransVormen bij Movelife – want zo heet ons programma – heeft wel effect. Zaterdagochtend stond trainer Iris klaar met de centimeter: onze buikomvang werd gemeten. Zes weken trainen en lijnen hebben we gehad, we zijn op de helft. Vijf centimeter eraf! Dat betekent meer taille, en broeken achter uit de kast die weer relaxed zitten.

Krachttraining

Na de eerste weken vooral aan onze conditie gewerkt te hebben, zijn nu onze spieren aan de beurt. Dat betekent gewichten de hoogte in duwen, al dan niet aan zo’n halter. We merken dat we er beter in worden, en zwaardere gewichten kunnen tillen, trekken en duwen. En we merken ook dat het eigenlijk best leuk is, krachttraining! Ik had me er nooit eerder aan gewaagd: al die veel te stoere mannen in de sportschool, en dan daar tussen gaan staan met m’n in verhouding kleine gewichtjes…. mwah. Dat ga ik nu ook nog niet doen, de TransVorm-dames bij Movelife zijn goed gezelschap.

Streng zijn voor jezelf

We mogen nu wat meer eten dan de weken hiervoor. Dat past bij krachttraining, want spieropbouw vraagt om de juiste bouwstoffen. Dus zilvervliesrijst, af en toe een volkoren boterham en linzen staan inmiddels op het menu. Dat meer eten is trouwens ook een valkuil. De broeken zitten weer wat beter, en dan is de lijnende mens blijkbaar geneigd om te denken ‘ach, het kan wel weer een beetje, zondigen’. Deze lijnende mens in elk geval wel. Maar de weegschaal laat zich niet foppen, die straft je onmiddellijk af door net een streepje hoger te kiezen als je er na een wijntje of een kaasje of allebei weer op gaat staan. Dus terug in het regime en streng zijn voor jezelf. We kunnen het! En misschien is het Food Truck Festival wel te doen met een volle maag, en dan alleen voor de gezelligheid gaan. Of niet?

 

 

 

Cookieinstellingen