Afvallen blog 7 – Twee weken honger

Foto: MB

Ontbijt: 1 gebakken ei met 4 plakjes kipfilet en een banaan. Lunch: een halve courgette en een ui bakken, mixen met 300 ml bouillon en 50 gram gerookte kip. Diner: salade van sla, druiven, een kwart appel, bleekselderij en 35 gram noten. En dat is het voor vandaag. Zucht…

Deze twee weken staan wij – de zes deelnemers aan het TransVorm-programma van Movelife – op een streng dieet: dit zijn onze ‘afvalweken’ waarin we ons vet verbranden (een heel klein deel ervan dan). De weken hierna gaan we spieren en kracht opbouwen en mogen we meer eten. Daar kijken we naar uit: vulling! Want nu heb ik constant een knorrende maag. Liet ik mij daar voorheen door afleiden, nu accepteer ik ‘m, die knorrende maag. En probeer ‘m zoveel mogelijk te negeren. Maar erg aangenaam is het niet!

Raapsteeltjes

We hebben van trainer Iris dagmenu’s gekregen waarin staat wat we ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds mogen eten, zelf erover nadenken hoeft niet meer. Gericht boodschappen doen moeten we wel; raapsteeltjes staan immers niet wekelijks op het boodschappenlijstje. We eten veel sla en veel kwark, en soms hüttenkäse, dat veel lekkerder zou kunnen zijn dan het is, want nu is het eigenlijk gewoon smaakloze vulling. Toppunt is bleekselderij dippen in hüttenkäse. Brrr! Wijn biedt het menu niet.

Patatje met

Naast dat strenge dieet trainen we drie keer per week gezamenlijk. Dan evalueren we de menu’s. Ik had de anderen op tijd gewaarschuwd voor de quinoapap als ontbijt, op Moederdag nota bene. Zij konden nog switchen naar kwark.
Houden we het vol, dat strenge dieet? De meesten wel. Soms zondigen we – één van ons heeft zich laatst laten verleiden door een patatje met, bekende ze eerlijk – maar daar genieten we dan ook maar van. Want een sociaal leven met de voorgeschreven 1200 calorieën per dag is lastig als dat sociale leven zich buiten de sportschool bevindt. Een sociaal leven betekent immers gezellig samen eten en drinken. Met al dat lekkers voor je op tafel in combinatie met die knorrende maag moet je heel sterk zijn, en dat ben ik dan soms niet.

Ongezoete amandelmelk

Morgenochtend staat havermoutpap op het menu, met ongezoete amandelmelk en cranberries. Ik geloof dat ik me meer verheug op de lunch: roggebrood met magere kaas en kwark. Hoewel…

 

Cookieinstellingen