Afvallen blog 4 – Planken!

Foto: MB

“Ik denk dat jullie je buikspieren nu allemaal wel voelen”, zegt trainer Iris. Nou, die voelden we een halfuur geleden al. De zaterdagochtendtraining zit er weer op.

De oefeningen zien er altijd simpel uit. Hoe Iris zich opdrukt op zo’n bankje, ach, dat moeten wij ook kunnen. En hoe zwaar kan zo’n halter nou zijn? Die tillen we met gemak twintig keer boven ons hoofd. Niets is minder waar. We puffen, steunen en kreunen tijdens de training.

Aanmoedigen

En we moedigen elkaar aan en schieten af en toe in de lach omdat sommige dingen gewoonweg niet willen lukken. Want ga maar eens squatten op zo’n omgekeerde bosubal. Balans is dan wel een dingetje. (squatten = door je knieeën zakken met je bovenlijf rechtop) En als we boksen ziet het er eerlijk gezegd best knullig uit. Behalve bij medecursist V., die ramt en schopt tegen zo’n zak alsof ze dat al jaren doet. Later had ze wel last van haar hand trouwens.

BosuballBosubal

Drie keer per week trainen we met zes vrouwen bij MoveLife, dat ons helpt back in shape te geraken en wat strakker te worden. Sommige dingen lukken na een kleine drie weken inmiddels wél. We kunnen nu bijvoorbeeld best aardig planken; daar beginnen we elke training mee en dat werpt kleine vruchtjes af.
Planken – voor diegenen die dat niet weten – is op je ellebogen en tenen steunen terwijl je je lijf zo recht als een plank houdt. Zo’n beetje alle spieren werken daaraan mee. Het wereldrecord staat op 5 uur en 15 minuten voor mannen, en op 80 minuten voor vrouwen. Wij zijn blij met een minuutje. Misschien dat we aan het einde van ons twaalf weken durende TransVorm-programma twee minuten kunnen planken.

1312 calorieën per dag

Dit soort trainingen drie keer per week en strenge voedingsadviezen moeten ervoor zorgen dat wij weer lekker in shape komen. En lijnen is niet zo erg, als je geen sociaal leven zou hebben. Mét sociaal leven is het lastig. Met vriendinnen lekker borrelen en ergens wat eten – altijd iets om je op te verheugen – is nu opeens ingewikkeld. Een gin-tonic is namelijk goed voor 122 calorieën, en als je maar 1312 calorieën per dag ‘mag’ van MoveLife… Dan kies je voor een vegetarische salade (konijnenvoer) in plaats van saté met friet. Zucht.

Nu die gin-tonic nog van het menu schrappen. Maar over die pogingen later meer…

 

 

Cookieinstellingen