Afvallen blog 3 – Zippo Achievement

Ruim 300 calorieën op een schaaltje
Ruim 300 calorieën op een schaaltje
Foto: MB

“Beste Mariëtte, goed gedaan! Door al meer dan 10 uur actief te zijn heb je de ‘Going Strong’ badge dik verdiend. Je hebt 500 fitpunten verkregen met deze Achievement.”

Eerder deze week kreeg ik ook een mailtje dat ik de ‘Zippo badge’ had gehaald, goed voor 250 fitpunten, omdat ik meer dan 5000 calorieën heb verbrand. In anderhalve week dan hè, niet op 1 dag. Die mailtjes worden gestuurd door Movelife, dat mensen helpt lekkerder in hun vel te geraken door te sporten en te letten op voeding. Met vijf anderen volg ik het TransVorm-programma van Movelife. Ik wil gewoon m’n kleren weer aan die een beetje strak zijn gaan zitten of eenvoudigweg niet meer passen. Een goed doel, vind ik zelf.

1678 calorieën per dag

We zijn met ons groepje bijna twee weken bezig. Ik heb de neiging om te denken dat m’n kleren al losser zitten, maar dat lijkt me wat overdreven in dit stadium van het 12 weken durende TransVorm-programma. We letten wel keurig op ons eten en houden dat bij in een food-app. Dat wat we sporten noteren we in een andere app en die twee apps communiceren onderling. Mag ik aan het begin van de dag 1678 calorieën innemen – gebaseerd op mijn gewicht, lengte et cetera – als ik sport stijgt dat aantal aanzienlijk. Nou, dat stimuleert!

Ook het ‘gewone bewegen’ telt mee. Naar de stad fietsen – dat is een halfuur recreatief fietsen – is goed voor 165 calorieën. En dan moet je ook nog terug. Maar ja, in de stad beland ik opeens in een café en staan er wijn en bitterballen voor m’n neus…

De ene bal is de andere niet

In m’n food-app zoek ik op wat een bitterbal doet: rundvleesbitterballen van Mora zijn 42 calorieën per bal, bitterbal bereid in oven 298 calorieën per 100 gram, ovenbitterballen van Kwekkeboom 66 calorieën per bal, kalfsvlees ovenbitterballen 299 calorieën per 100 gram, bitterbal uit de frituur 311 calorieën per 100 gram. De ene bal is de andere niet, zo blijkt. Hoe dan ook: bitterballen zijn niet zo’n goed idee als je mee doet aan TransVorm. Wijn ook niet, want wijn is 67 calorieën per (klein!) glas. Zucht. Niet te vaak doen dit, want dan gaat die leren broek nooit meer passen.

Gelukkig ben ik op de fiets. En morgen maar weer gauw naar de sportschool.

 

 

Cookieinstellingen