Nationale Boomfeestdag

Foto: Steede Hoge Woerd

Het is Nationale Boomfeestdag. Dat betekende in Leidsche Rijn dat er bomen worden geplant. Velen deden mee!

Wethouder Kees Geldof hielp bijvoorbeeld de omwonenden bij het planten van zes Japanse sierkersen in Castellumpark. Kinderen van basisschool Op de Groene Alm in Parkwijk in Leidsche Rijn hielpen de gemeente Utrecht en Utrecht natuurlijk bij het planten van 12 esdoorns in Vleuten.

Het thema van de nationale Boomfeestdag 2016 is Bomen & Bossen. Bossen zijn voor de Boomfeestdag belangrijk om kinderen de natuur te laten beleven: veel kinderen komen niet of heel weinig buiten en komen dus nauwelijks in contact met de natuur. Terwijl het belangrijk is dat kinderen de natuur beleven: onderzoek heeft uitgewezen dat ze geconcentreerder, socialer en gezonder zijn als ze natuur ervaren.

boomplant Wethouder Geldof helpt mee aan de Castellumlaan

 

Reacties