Op de virtual bike in de klas in Vleuten

Foto: MB

Op een virtual bike in de klas: dat vonden de kids van de Willibrordschool in Vleuten natuurlijk hartstikke tof! Vanochtend konden ze met een virtual reality-bril op een route door de stad fietsen.

Ze kregen pluspunten en minpunten: min als ze hun licht niet aan hadden gezet, plus als ze stopten voor rood. Er stonden twee fietsen met een computerscherm ervoor in de speelzaal van de Wilibrordschool. Om beurten konden de kinderen erop fietsen. Door de bril zagen ze een route door Utrecht.

Utrecht Fietst

Dit fietsen in de klas is een initiatief van ‘Utrecht fietst’, een onderdeel van Harten voor Sport dat fietsen – en andere sporten – stimuleert. “Wij zijn bezig met fietsstimulering en fietseducatie, en willen Utrechters aan het fietsen krijgen. Dit programma op de Willibrordschool, dat ook op andere scholen draait, is het ‘winterklaarprogramma'”, aldus Lex van Dalfsen van Utrecht fietst. “Er wordt aandacht besteed aan slecht zicht, verlichting, glad wegdek en fietsdiefstal. We laten kinderen zelf vertellen over hun fietsgedrag, zonder dit te veroordelen.”

Praktijkles

Het programma draait voor groepen 5 t/m 8 op basisscholen en de 1e en 2e van de middelbare scholen. Na de theorieles, waarin weetjes tips aan de orde komen, is de praktijkles op de virtual bikes. En dat is natuurlijk het leukst. De kinderen van de Willibrordschool van groep 7 waren in elk geval razend enthousias, en ze staken er volgens leerkracht Ivar van Dongen nog wat van op ook!

Cookieinstellingen