Bouwputtoerisme bij de hijskranen van Leidsche Rijn Centrum

Foto: Studiobureau.nl

Vanavond verandert de bouwplaats van Leidsche Rijn Centrum voor even in een uniek en groots kunstwerk: Schaalkabaal.

In de hijskranen van Leidsche Rijn Centrum hangen dan grote spiegelende sculpturen op 30 meter hoogte boven de bouwput. Deze sculpturen vormen samen met een gigantische discobal van 6 meter doorsnede een groots, modern stilleven boven Nederlands grootste bouwput. In heel Utrecht wordt flink gebouwd, en dat zorgt voor bijzondere, imposante stadsaanzichten. Schaalkabaal toont de vergankelijkheid van een bouwput en is een viering voor het nieuwe stadscentrum in Utrecht. En het is eigenlijk een soort bouwputtoerisme.

Berlijnplein

Het kunstproject Schaalkabaal is een van de winnaars van de gemeentelijke prijsvraag ‘Je eigen festijn op het Berlijnplein’. Het ontwerpbureau ‘Studio Bureau’ heeft dit kunstwerk in samenwerking met Leidsche Rijn Centrumplan BV gerealiseerd.
Het openbare kunstproject is een eenmalige productie en gratis toegankelijk. Op vrijdag avond 14 oktober om 20:00 uur komt het stilleven tot leven op een speciale choreografie van licht en muziek, geïnspireerd op de huidige bouwactiviteiten. Kom naar het Berlijnplein, aanschouw Schaalkabaal en neem deel aan dit unieke kunstproject!

Cookieinstellingen